Sibirisk Katt

Den Sibiriska kattens ursprung
Den Sibiriska katten har utvecklat en lång och vattenavstötande päls i det tuffa klimatet i Sibirien. Tack vare det hårda livet blev de utmärkta jägare, detta har lett till en frisk och härdig ras. Genetiskt har den Sibiriska katten varit åtskild från europeiska katter i mer än 100 år.

Under 1980-talet uppmärksammades rasegenskapen som unik, men det var inte förrän 1997 som rasen godkändes av FIFe (Fèdèration Internationale Fèline d´Europé). År 2000 importerades 10 Sibiriska katter till Sverige.

Allergivänlig
Det har visat sig att den Sibiriska katten är allergivänlig, men eftersom var och ens allergi är individuell så finns det testhem där man får träffa den Sibiriska katten och se hur det går. Tyvärr så finns det inga garantier.

Om du vill veta mer om den Sibiriska katten eller var det finns testhem kan du besöka www.sibiriskkatt.se.

Vår uppfödning
Vi föll för rasen efter att ha tittat på 101 katter på Animal planet. Som uppfödare vill vi medverka till att bevara en frisk, rastypisk katt med ett trevligt temperament. Vi  tilltalas av det sunda utseendet och att den är allergivänlig.  Tanken är att föda upp kattungar i liten skala och i hemmiljö. Detta gör att kattungarna lättare kan anpassa sig i sina nya hem. Hos oss finns det barn, hund och lite av varje.

Sibiriska katter tycker ofta om varandra. Så här såg det ut redan första dagen Pandora och Sally träffades. Pandora som är äldst ger Sally både omsorg och uppfostran.

  


diplomeringslogo_webb